.
“Min inspiration til at skrive kommer primært fra filmens univers og især thrillergenren. Det er den, som jeg dyrker i romanform. Det er den episke fortælling med dens drive, sin uforudsigelighed, kampen mod en skjult overmagt og ikke mindst det personlige offer i den gode sags tjeneste, som er omdrejningspunkterne.

Jeg  har altid elsket at følge De faldende helte, underdogs, som omgivelserne regnede for ude, men som finder indre styrke til at overvinde forhindringerne og mod alle ods tage kampen op. Min udfordring har altid været, at sætte denne form for arketypisk fortælling i en nutidig og realistisk form.”

Michael Katz Krefeld (f.1966)

Michael Katz Krefeld modtager Martha Prisen 2016, der er læsernes egen bogpris. Prisen uddeles af Bog & idé og gives til den forfatter, som modtager flest stemmer fra de besøgende i Bog & idés butikker, på bog-ide.dk samt på Bog & idés Facebook-side.

Født i Gl. Holte og opvokset på den københavnske vestegn. Han er barnebarn af krimiforfatter Hermann Krefeld (Leopardkloen og Døden lægger kabale).

Michael startede sin karriere med at skrive og instruere en række novellefilm, hvoraf flere har deltaget på internationale festivaler og er bla. blevet solgt til tysk og amerikansk TV.

Michael har skrevet manuskripter til danske tv-serier bla. Nikolaj & Julie (DR), Hotellet(TV2), Skjulte Spor (TV3) Nynne (TV3).

Michael debuterede med romanen “Før stormen” som vandt kriminalakademiets debutantpris i 2007.  Siden fulgte “Pans hemmelighed”, “Protokollen” , “Sort sne falder” der vandt Harald Mogensen prisen for “Årets bedste danske krimi 2012”.

Senest har Michael udgivet bestsellerserien om privatdetektiven Ravn med henholdsvis bøgerne Afsporet, Savnet, Sekten, Dybet og senest Pagten. Michael har planer om at skrive 10 bind i alt.

Michaels bøger er blevet solgt til udgivelse i 20 lande.