Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (f.1966) er født i Gl. Holte og opvokset på den københavnske vestegn. Han er barnebarn af krimiforfatter Hermann Krefeld (Leopardkloen og Døden lægger kabale).

Michael startede sin karriere med at skrive og instruere en række novellefilm, hvoraf flere har deltaget på internationale festivaler og er bla. blevet solgt til tysk og amerikansk TV.

Michael har skrevet manuskripter til danske tv-serier bla. Nikolaj & Julie (DR), Hotellet(TV2), Skjulte Spor (TV3) Nynne (TV3).

Michael debuterede med romanen “Før stormen” som vandt kriminalakademiets debutantpris i 2007. Siden fulgte “Pans hemmelighed”, “Protokollen” , “Sort sne falder” der vandt Harald Mogensen prisen for “Årets bedste danske krimi 2012”.

Senest har Michael udgivet bestsellerserien om privatdetektiven Ravn med henholdsvis bøgerne Afsporet, Savnet, Sekten, Dybet, Pagten og senest Skytsengel. Michael har planer om at skrive 10 bind i alt. I 2018 udgav han også krimien Mørket kalder til flotte anmeldelser.

Michaels bøger er solgt til udgivelse i 20 lande.

Jeg har altid elsket at følge De faldende helte, underdogs, som omgivelserne regnede for ude, men som finder indre styrke til at overvinde forhindringerne og mod alle ods tage kampen op. Min udfordring har altid været, at sætte denne form for arketypisk fortælling i en nutidig og realistisk form.
Michael Katz Krefeld
Rul til toppen